zondag 23 september 2012

Reacties

In mijn vorige stukje schreef ik over die mevrouw die eigenaresse was geweest van o.a. Mirva v.d. Kilstroom. Ik heb geen idee of de uitspraak dat zij eventueel wel iets zag in een nakomeling van een outcross van haar zelf afkomstig is of dat die woorden in haar mond gelegd zijn. Want laten we eerlijk zijn, iedere keer wanneer er een interview met een vroegere eigenaar of eigenaresse van een wolfhond in dat nieuwsblaadje van de avls verschijnt, wordt afgegeven op de NVSWH en/of een zekere familie P.
Je vraagt je inmiddels af of al die mensen inderdaad zulke vreemde ervaringen hebben gehad zoals ze aangeven of dat dat allemaal verzinsels zijn van die verslaggeefster mevr. H. L. Gelet op haar journalistieke achtergrond is het niet ondenkbaar dat zij insinuerende vragen stelt danwel uitspraken doet. Dat weten we van meer journalisten, kijk maar eens hoe drammerig sommige journalisten of zgn. tv-reporters overkomen. Volgens mij kent zij de Saarlooswolfhond uitsluitend dankzij haar connecties met Kim-Il Johan en zijn vrouw. Het ras zelf kent ze niet.
Terug naar die uitspraak van die bewuste mevrouw. Hoezo opvang van een puppie van zo'n outcross? Het is bekend dat dat de grote droom is van de familie B-E, zogenaamd om het ras van de ondergang te redden, tenslotte stonden zij toch ook volledig achter die inmiddels beruchte kruising van Adezz (lees Joepie) en Mithera. Is die outcross dan definitief? Is de NVSWH hiervan op de hoogte gesteld? Tenslotte vertegenwoordigt die vereniging al sinds 1975 het ras, om niet te zeggen de raszuivere Saarlooswolfhond. Maar hoe zit het dan met al die honderden nakomelingen van die reeds bestaande outcrosses? Tellen die niet meer mee? Of wil de familie B-E de geschiedenis ingaan als de 'allergrootste' redders van het ras of willen ze die reeds bestaande bastaarden middels zo'n outcross ook gelijk legaliseren? Dus dat afstammingsbriefje als zijnde zuiver afstammingsbewijs classificeren, zoals trouwens toch al gebeurt. De avls ontkent toch nog steeds dat het buiten de NVSWH een bastaardpopulatie betreft. Dan is voor eens en altijd de discussie over dat vreemde bloed de nek omgedraaid.

Valt het u trouwens op, dat er slechts op mijn stukken gereageerd wordt wanneer er een klein foutje geschreven wordt. Zelfs bij het allerkleinste foutje zijn er mensen die direct menen te moeten reageren. Waarom reageren zij dan niet op wat ik in mijn vorige stuk geschreven heb. Hoe is het mogelijk dat die eerder genoemde mevrouw kans zag van Leendert Saarloos een hond te kopen terwijl die beste man al lang was overleden? Is dat dan niemand van de avls opgevallen? Of vindt men daar alles prachtig en geloofwaardig wat in dat blaadje staat? Er is zelfs niemand die reageert op de klacht van die mevrouw dat ze, althans volgens haar zeggen, bij de NVSWH geen eigenaar van een hond zou worden terwijl ze dat in feite bij Leendert ook niet was? Heeft u dat contract dan wel goed gelezen? Verplicht lid worden van die wolfhondenvereniging voor 50 gulden, naast het betalen van 100 gulden voor de hond, en bij opzegging lidmaatschap verplicht je hond weer inleveren. Verder als een getraind aapje op komen draven als Leendert dat nodig vond voor de promotie van zijn bedoeninkje. Verplicht je hond afstaan voor de fokkerij, ondanks dat je voor dat dier betaald had weet u nog, en als je als eigenaar een puppie uit dat nest wilde er nog eens extra voor betalen.

Wees eerlijk. Mag u wel reageren op mijn weblog of heeft ook in dit geval de avls of de woordvoerder Kim-Il Johan u een spreek- of schrijfverbod opgelegd? Het zou zo maar kunnen.

Intussen is bij de avls weer een nieuwe kennelnaam opgedoken. Toevallig deze keer van de familie Berends-Eggink. Kennel van de Zevenhuizerplas. Tja, je moet wat. In navolging van Leendert met zijn kennel van de Kilstroom genoemd naar dat riviertje, volgens Johan dan, "de Dordtse Kil" achter zijn huis. Riviertje? Heeft u de kaart van het eiland van Dordrecht wel eens bekeken? Ik ben er zeker van dat Kim-Il Johan niet in staat is dat riviertje over te zwemmen? Riviertje! Laat je toch nakijken man! Zelfs in de tijd van Leendert was het al een breed stuk water tussen Hollands Diep en Oude Maas. Ik kan me ook niet voorstellen dat sinds die tijd aan beide kanten land afgegraven is ter verbreding van de Dordtse Kil.
Kennel van de Zevenhuizerplas! Op hun nieuwe website schrijft mevr. Eggink over die kennel en over de fokplannen met Lica. Dankzij dat geweldige programma van de universiteit van Wageningen gebruikt door de avls is uit alle geschikte kandidaten de partner voor Lica gekozen. Jawel. Een heel goede partner, Kalani Kadin v.d. Kilstroom. Natuurlijk moet je dat wel zeggen als familie B-E zijnde. Want waaruit stamt die zo zorgvuldig gekozen reu? Zijn vader is een ex-hond van de NVSWH. Wederom iemand die dankbaar gebruik maakt van een nakomeling van een NVSWH-hond om even kort te blijven. Dat was toch die club met die door en door zieke populatie (PRA) en gigantische inteelt? En dan toch gebruiken? Dan geef je volgens mij al direct toe dat die populatie toch helemaal zo slecht niet is of je geeft daarmee expliciet aan dat je eigen populatie er nog slechter aan toe is. Dit is trouwens al vele malen eerder geschreven. In ieder geval weet je heel zeker dat van de kant van die ex-NVSWH hond geen genen voor dwerggroei of DM ingefokt zijn. De moeder van die reu stamt uit een kruising van Skog. Dan weten we het wel. Ook dat is weer zo'n dubieus geval. Had de fokker van Skog niet via een e-mailtje laten weten dat de vader daarvan een wolfhybride is? Als je de foto van die vaderhond, Skrim, bekijkt zie je direct dat dat nooit van z'n leven een Saarlooswolfhond kan zijn. In ieder geval is duidelijk gemaakt dat de moederhond van die reu de genen voor dwerggroei en DM doorgegeven heeft.
Maar ik dwaal af.

Kennel van de Zevenhuizerplas. Ja, ja. Op dit moment echter is die kennelnaam niet geregistreerd bij de FCI en dus is hij (nog) niet geldig. Maar omdat, volgens de FCI dan, de betreffende database wekelijks bijgewerkt wordt, kan dat nog geschieden. Alleen ....... had deze familie een aantal jaren geleden niet vol trots laten weten dat zij de kennelnaam La Mégère hadden laten registreren. Dan is het te hopen, dat deze beide kennelnamen op verschillende namen staan. Want zowel de FCI als de RvB schrijven in hun statuten dat een natuurlijk persoon slechts één kennelnaam geregistreerd mag hebben op zijn/haar naam. Dat geldt dus ook voor de familie B-E. Of vinden zij dat voor hen andere regels gelden omdat mevr. E. in een commissie van de Raad zitting heeft en daardoor dus minder gelijk is dan alle anderen. Die beroemde gelijkheidsregel uit het vroegere socialistiche oostblok-tijdperk. Lica staat op naam van mevr. E. Dus neem ik aan dat die nieuwe kennelnaam ook op haar naam staat. Staat die echter op naam van dhr. B. dan worden de pups zonder kennelnaam ingeschreven in het stamboek of men moet toch teruggrijpen op La Mégère. Destijds wilde men fokken met Shala, misschien dat daarom de kennelnaam La Mégère genoemd werd. Dan nu met Lica onder de kennelnaam v.d. Zevenhuizerplas. Wat wil men dan met Lica voor het volgende nest. Welke kennelnaam gaat men dan gebruiken.
U ziet, dat ik er vanuit ga dat Lica inderdaad pups krijgt. Zou dit niet zo zijn, dan is dat natuurlijk een gevalletje inteeltdepressie, dat kan niet anders. Als dat bij de NVSWH zo is, dan ook bij de avls. Tenslotte heeft dat lid-genetica toch gezegd dat sinds 2000 alle Saarlooswolfhonden, dus zowel die van de avls als van de NVSWH genetisch identiek zijn. En mevr. Eggink heeft, zo is te lezen in het laatste nieuwsblaadje van de avls, toch zitten lezen over genetica.
Mogelijk dat het probleem zichzelf heeft opgelost. De kennelnaam La Mégère is bij de FCI namelijk nergens terug te vinden.

2 opmerkingen:

  1. Het wordt steeds mooier met die nieuwe bestuursleden van de NVSWH.
    Lees ik op "Saarlooswolfhondenweetjes" dat a.s. zondag op de Buitengewone Algemene Ledenvergadering 4 (VIER!)kandidaat Bestuursleden worden gekozen om het huidige bestuur te komen versterken.
    Is alleen een klein probleempje: kandidaat van Asten is sinds 1 april jl.geen lid meer van de NVSWH (wegens wanbetaling contributie?)en kandidaat bestuurslid de heer van Onna is zelfs nog nooit lid geweest van de NVSWH.Zelfs geen gezinslid! Mevrouw van Onna is wel lid.

    Liesbeth.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb overwogen om me als bestuurlid verkiesbaar te stellen.Toen een van de voorgedragen leden tijdens de recente Algemene ledenvergadering van een ander "lid" te horen kreeg dat ze onvoldoende kinologische kennis had en het bestuur hierna deze kandidaatstelling niet meer ondersteunde ben ik op mijn voornemen teruggekomen.Ik ben overigens wel van mening dat Magda over meer kinologische kennis beschikt dan enkele nu door het bestuur voorgedragen personen bij elkaar.
    Overigens wat valt er voor de leden nog te kiezen. Jammer dat wij na 15 jaar lidmaatschap van een vereniging waar we ons thuis voelde moeten constateren dat het bestuur nu duidelijk het spoor bijster is.
    Ons lijkt het de hoogste tijd om een door de leden te beleggen Algemene Buitengewone Ledenvergadering te organiseren. Hier kan dan het huidige bestuur voor de onstane chaos, welke het ras absoluut niet ten goede komt,ter verantwoording geroepen worden. Deze verschuldige verantwoording zal er waarschijnlijk a.s zondag niet van komen.

    BeantwoordenVerwijderen